Stressloos Kreta, de authentieke dagtrips

Dagtrip 1 : Zondag

Aangezien de Kretenzers nog altijd heel gelovig zijn wil ik jullie ook met hun zondagsdienst kennis laten maken, door een dagtrip te maken op zondag waarbij we samen met de Kretenzers deze geloofs- en meer dag zullen beleven.

Een Grieks Orthodoxe zondagsdienst duurt twee en een half tot drie uurtjes, gelukkig volgen de Kretenzers deze dienst niet helemaal van in het begin, ongeveer een half uur voor het einde van de dienst gaan de meeste Kretenzers naar de kerk en dat zullen wij tijdens deze dagtrip ook doen. Daarna volgt een koffiepauze waarbij we griekse koffie geserveerd krijgen of een vers sinaasappelsap.

Zondag is ook een cultuur dag dus waarom geen bezoek brengen aan een museum dat ons het leven toont van een bekende Kretenzer en zijn werken natuurlijk.

Daarna steken we de handen uit de mouwen en maken we zelf een klein icoontje of een mozaïek stukje dat we natuurlijk mee kunnen nemen naar huis.

Na dit uurtje van creativiteit volgt de lunch met zicht op zee en wie wil kan natuurlijk ook een frisse duik nemen.

Dagtrip 2 : Goeiemorgen tavli

Een goeie morgen start met een goeie koffie, een griekse koffie en aangezien de Kretenzers uren lang aan hun koffie zippen en dan ook nog een spelletje tavli spelen, doen wij dat vandaag ook.

Na het spelen maken een wandelingetje door het dorp tot bij Minas de Koedoenas die ons zijn ambacht toont, waarvan er maar 2 zijn in heel Kreta.

Daarna verlaten we het dorp om Stavros en zijn een vrouw een bezoekje te brengen, zij zullen ons een heel interessante rondleiding geven in hun kwekerij, waarna we daar ook een heerlijke lunch voorgeschoteld krijgen die afgesloten wordt met een raki.

Een paar dorpjes verder maken stoppen we ook nog een keer zodanig dat we daar in het park onze workshop kunnen doen waarbij jullie met veschillende Kretenzische kruiden jullie eigen thee kunnen samenstellen, proeven en meenemen naar huis.

Dagtrip 3 : Dans, dans, dans

Vandaag gaan we de benen strekken op zijn Kretenzisch!

Onze gastvrouw verwelkomt ons bij aankomst en na een korte kennismaking begint de actie…

Na ongeveer een uurtje dansles worden we door de gastvrouw aangekleed.

Waarna we in het dorp koffie gaan drinken. Na onze pauze gaan we de dansstudio weer in om de aangeleerde dansen in klederdracht uit te voeren en daarbij krijgen jullie ook volop de tijd om foto’s te nemen in een typisch Kretenzisch decor.

Van al dat dansen krijg je natuurlijk honger en het is Chrysanthi die ons heerlijke Kretenzische gerechtjes voorschoteld, met een glaasje wijn erbij.

De dag wordt daarna afgesloten met een raki en nog een van Chrysanthis’ lekkernijen.

%d bloggers like this: